marți, 6 septembrie 2011

Reteta - Tocana de legume pt iarna

Reteta - Tocana de legume pt iarna

Tot la  capitolul conserve pt iarna se inscrie si tocana de legume cu orez. Daca tot iti faci treaba cu legumele pt zacusca in aceiasi zi poti face si tocana.

Timp de preparare: 3h

Ingrediente - Reteta - Tocana de legume pt iarna:

  • 2 kg morcovi
  • 2 kg ardei sau gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii  date prin masina de tocat sau 1l pasta tomate din comert
  • 300 g orez
  • 500 ml ulei
  • condimente: sare, piper boabe, foi dafin

Mod de preparare - Reteta - Tocana de legume pt iarna:


Se fierbe orezul aprox 15 minute, se trece intr-o strecuratoare sub jet de  apa rece.
Ceapa se toaca cat mai marunt iar morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mici.
Intr-un vas cat mai mare se incinge uleiul peste care se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit pana cand ceapa devine translucida.
Se spala si se curata  ardeii de seminte, se taie bucatele si se adauga peste ceapa si morcovul calite.


Se adauga  pasta de tomate, piperul, dafinul, sarea si se continua fierberea cam 2 h, pana se inmoaie legumele,  amestecand mereu sa nu se lipeasca de oala. Se dauga  apoi orezul fiert si se mai fierbe cam 15 minute.







Se pune fierbinte in borcane de tocana care se dau apoi la sterilizat in cuptor 50 minute.
Mi-au iesit 6 borcane 800 g.
Timp de preparare 4 ore.


Secret: Ca sa nu lacrimati cand curatati si tocati ceapa tineti apa in gura tot timpul taierii.. La mine functioneaza.

Reteta - Tocana de legume pt iarna , Reteta - Tocana de legume pt iarna , Reteta - Tocana de legume pt iarna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare