marți, 27 decembrie 2011

Reteta friptura pui - Pui umplut la cuptor

Reteta friptura pui - Pui umplut la cuptor


--> Puiul este un preparat nelipsit de pe mesele romanilor. Puiul umplut daca este facut bine poate fi chiar o delicatesa. Iata o reteta de pui umplut pt cei care s-au plictisit sa-l pregateasca mereu in acelasi fel - puiul.

Ingrediente:

1 pui grill
500 grame ficatei de pui
1 ceapa
1 ou
1 legatura patrunjel verde
6 linguri pesmet
250 ml ulei
2 lingurite vegeta
1 conserva ciuperci champignon
sare
piper
boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Puiul il spalam bine si il golim de organe. Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici se face o pasta cu pesmetul, ceapa tocata, oul si condimentele, cu care se umple puiul, care apoi se leaga pe toate partile unde ar putea iesi umplutura. Din ulei, sare, piper, vegeta si boia  se face un fel de pasta cu care se unge puiul.

Intr-o tava mai inalta se aseaza puiul si se pune cca 500 ml apa si 250 ml ulei, si se da la cuptor la foc mediu. Dupa 1/2 ora (chiar mai repede daca observati ca puiul a inceput sa capete culoarea aurie), scoatem tava si stropim puiul cu sosul format.

Se reduce focul la minimum si se mai lasa la cuptor o ora (chiar o ora jumatate pentru puii mari), avand grija sa scoatem din cand in cand tava pentru a intoarce puiul pe toate partile si a-l stropi cu sosul format. Friptura de pui la cuptor este gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.

Friptura de pui la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi,la fel de bine se poate servi si cu orez fiert.

Secret: Pt a afla daca friptura de pui este patrunsa incercam carnea intr-o zona aproape de os cu o scobitoare. Daca iese sange friptura mai trebuie tinuta la cuptor, daca iese lichid alb carnea este patrunsa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare