joi, 29 decembrie 2011

Reteta muschi de porc umplut cu carnati

Reteta muschi de porc umplut cu carnati

Ingrediente:
1kg de muschi de porc
3 carnati
condimente, sare si piper dupa gust,
4-5 linguri de sos de rosii.
Pentru garnitura de legume: 4 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei, 1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare:
Muschiul de porc se portioneaza in bucati groase, dintr-un kg carne ies 3 bucati muschi.
Se taie cartofii cuburi si tocam celelalte legume, asezandu-le pe toate amestecate in tava de cuptor unsa cu ulei.
Luam fiecare bucata de muschi si, cu un cutit ascutit, o gaurim pe lungime, astfel incat sa incapa cate un carnat prin bucata de carne.
Asezam muschiul umplut cu carnati desupra legumelor si turnam sucul de rosii pe deasupra.
Condimentam muschiul dupa gust, cu cimbru, usturoi, piper, sare sau amestecul preferat de condimente.
Turnam apa cat sa acopere legumele si dam tava la cuptor. Din cand in cand, mai intoarcem muschiul de pe o parte pe cealalta. Grasimea din carnati se va scurge si va da un gust bun muschiului umplut. Cand muschiul este rumenit si carnea frageda, mancarea este gata. Scoatem tava din cuptor si, dupa ce se raceste putin, taiem muschiul in felii groase de 3 -5 cm.
Asezam cateva felii pe o farfurie si garnitura de legume alaturi si presaram verdeata tocata.

Ca si garnitura puteti servi muschiul cu piure de acrtofi si muraturi.

Secret: Muschiul de porc merge foarte bine condimentat cu cimbru, deci nu uitati dea cest condiment cand preparati carne de porc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare