miercuri, 21 decembrie 2011

Reteta negrese

Reteta negrese

Ingrediente

250 g unt sau margarina pt prajituri,
500 g zahar,
1 cana cu lapte (aprox. 200 ml),
3 oua,
200 g faina,
100g cacao ,
1 pachet praf de copt,
100 gnuci ,
esenta de rom,
100 g ciocolata menaj,

Mod de preparare:

Intr-o craticioara se pun la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul, laptele si cacaua. Dupa ce a dat in clocot, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se topeste ciocolata, se adauga esenta de rom si nucile.  Restul compozitiei se pune la racit.

Peste compozitia racita se adauga ouale, faina si praful de copt stins cu lamaie.Se amesteca bine pt omogenizare.

Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.
Dupa 25 de minute tava se scoate din cuptor se toarna deasupra amestecul cu ciocolata si se mai da la cuptor inca 5 min. Cu o scobitoare se incearca daca s-a copt blatul, daca scobitoarea iese curata si uscata, inseamna ca blatul este facut.

Secret: Pt un plus de gust, cat si pt un aspect placut puteti presara deasupra miez de nuca sau fulgi de nuca de cocos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare