luni, 5 decembrie 2011

Reteta racituri (piftie) de porc

Reteta racituri (piftie) de porc

Iata ca se apropie sarbatorie de Craciun si nelipsita de pe masa in aceasta perioada este piftia sau raciturile.


Ingrediente: 
2 kg picioare sau cap de porc
1 ceapa
2 morcovi
1 telina
4 foi de dafin
boabe de ienibahar
3-4 catei de usturoi (facultativ)
frunze de patrunjel
sare


Mod de preparare:

Picioarele sau capul de porc se spala, se rad bine cu cutitul si se portioneaza ca sa incapa in oala.Se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la fiert la foc potrivit lasind sa fiarba incet.

Se spumeaza de acte ori este nevoie apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se lasa la fiert pina cind carnea se desface usor de pe oase.

Se ia carnea de pe oase si se aseaza in castroanase, se adauga usturoiul pisat si se acopera cu zeama in care a fiert carnea. Deasupra se orneaza cu frunze de patrunjel.

Se pune la rece sa se inchege.

Secret: Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare