luni, 19 decembrie 2011

Reteta salata Boeuf

Reteta salata Boeuf


O alta reteta de sarbatori este salata de boeuf. Aceasta se prepara cu carne de vita, daca folosim o alta carne nu va mai fi salata boeuf avand in vedere ca boeuf in franceza inseamna vita.




Ingrediente: 

500 g carne de vita
400 g cartofi,
3 morcovi,
1 telina mica,
2 radacini de patrunjel,
1 conserva 400g mazare,
3 -4 castraveciori murati
maioneza,
masline,
mustar,
sare.


Mod de preparare:

Se spala radacinoasele, se pun la fiert in apa cu sare,se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete cat mai mici.
Se spala carnea si se pune la fiert in apa cu sare si se taie in cubulete.

Castraveciorii murati se taie cubulete si se scurg bine de zeama.Intr-un vas se amesteca carnea si legumele, se adaugacastraveciorii taiati si mazarea.

Maioneza cel mai bine o faceti de casa dintr-un galbenusfiert si unul crud, amestecate bine cu furculita si se adauga treptat cate putin ulei pana ajungem al cantitatea dorita, adaugam 2 linguri de mustar si gata maioneza.


Salata se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o  si se amesteca bine. Amestecul se pune pe un platou luind forma acestuia si se niveleaza suprafetele.

Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in stratuniform pe toate suprafetele exterioare.
Se orneaza dupa imaginatie cu masline, cu frunze de patrunjel verde, cu  feliute de gogosar sau cu morcov fiert.


Secret: Cand fierbieti legumele si carnea adaugati in apa neaparat sare, altfel nu vor avea nici un gust.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare