marți, 3 ianuarie 2012

Ciorba de pui "a la grec"

Ciorba de pui "a la grec"

Ingrediente:

500g carne de pui
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
1 ceapa
1/2 pahar de orez
zeama stoarsa de la o lamaie
2 galbenusuri
250g smantana
2 linguri de ulei
sare si piper
1 legatura patrunjel


Mod de preparare:

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 3-4l de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata marunt. Cand carnea s-a fiert se scoate, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie bucatele si se pune din nou in oala.
Zarzavatul se curata, se toaca marunt si se taie cubulete, se pune intr-o tigaie cu ulei si se soteaza pana se inmoaie; se adauga in oala cu supa si se mai fierb 10 minute.
Intre timp se spala orezul si se adauga in oala cu ciorba. Se fierb toate aproximativ 10 min, dupa care se ia oala de pe foc .
Se separa ouale, albusurile se pun deoparte (se vor folosi la alt preparat), iar galbenusurile se bat cu zeama de lamaie si smantana; se adauga  ciorba din oala; amestecul de galbenusuri se va subtia si, mai important, se va aduce aproximativ la aceeasi temperatura cu restul ciorbei.Se toarna amestecul peste ciorba si se pune oala cu ciorba pe foc moale si se mai lasa 2-3 minute, dar fara sa clocoteasca, numai pentru a se lega ouale. Se potriveste de sare si piper. Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare