duminică, 29 ianuarie 2012

Reteta butoiase din morcovi

Reteta butoiase din morcovi


Se aleg morcovi mai groşi, cu diametrul de 5—6 cm, se fierb întregi în supă de carne sau numai în apăcu sare, fără să se moaie prea mult. Se lasa la rece si apoi se taie pe grosime, cu cuţitul riglat (ondulat), în bucăţi de 5 cm lungime. Tot cu cuţitul riglat se taie puţin din morcov pe toată suprafaţa exterioară, ca să se obţină dîre superficiale verticale sau oblice, trecînd cu cuţitul în spirală şi rotunjind puţin bucata la marginea de jos (ca la butoi). Se scoate, apoi, mijlocul cu rondeua sau cu linguriţa, ca să rămână marginea şi baza de cca 1 cm grosime.
In jurul fiecărui butoiaş se lipesc cu unt două cercuri din coajă subţire de roşie sau de gogoşari roşii.
Butoiaşele se umplu cu salată boeuf sau rusească, cu salată de vinete, ciuperci cu maioneză, limbă tăiată în cubuleţe cu maioneză etc.
Se servesc ca fel întîi.
Se pot umple cu diferite soteuri din legume fierte şi se servesc ca garnitură la fripturi, pt ocazii deosebite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare