sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Reteta chiftelute marinate

Reteta chiftelute marinate

Ingrediente: 
1/4kg carne tocata
50 g franzela,
50 g ceapa,
3 catei usturoi,
250 ml suc de rosii,
faina,
untdelemn,
condimente: marar,piper,sare, o foaie de dafin


Mod de preparare:
Carnea tocata trebuie sa fie slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui.  Daca o luati gata tocata puteti sa o mai treceti odata impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa inpumni, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt. La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf ascutit cu piper, o lingurita cu varf de marar si se amesteca bine.

Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie si i se da forma rotunda de bila. Se asaza una linga alta, pe blatul de lucru, vor rezulta 14-15 bucati.

Se unge bine cu 2 linguri de untdelemn o craticioara si se asaza in ea chiftele (bilele) neinghesuite, una linga alta care, apoi, se stropesc bine cu 3 linguri de untdelemn si se dau la cuptor descoperite, 30-40 minute, la foc moderat, ca sa nu se friga si sa se rumeneasca putin la suprafata.

Dupa aceea, sucul de rosii se dilueaza ca sa fie potrivit de acru si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda. Chiftelele se ridica putin cu varful cutitului ca sa se desprinda de cratita si ca sosul sa intre si sub ele. In sos se adauga o foaie de dafin, , marar taiat marunt si sare, dupa gust.

Se lasa la cuptor 15 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul. Se servesc calde cu pilaf de orez.

Secret: In aluat puteti adauga putin bicarbonat de sodiu alimentar, chiftelutele vor iesi ami uniforme.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare