vineri, 6 ianuarie 2012

Reteta ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi


Ingrediente: 
500 g cartofi
1 morcov
1 ardei rosu
1 ceapa
3 linguri ulei
150ml pasta de tomate
bors
verdeata:leustean patrunjel tarhon


Mod de preparare:
Se curata ceapa si morcovul, se spala ardeiul si toate se toaca marunt. In oala de ciorba se pune uleiul la incins, cand e gata se adauga ceapa se lasa la calit, cand ajunge translucida se adauga morcovul si ceapa. Se mai lasa 1 min la calit ca sa-si dezvolte aroma si se adauga pasta de tomate. Se stinge cu 3l de apa.

Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingura rasa de sare. Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si daca mai simtiti nevoia se acreste dupa gust.


Secret: Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de verdeata. Tarhonul ii da un gust foarte bun. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare