duminică, 15 ianuarie 2012

Reteta omleta cu ciuperci

Reteta omleta cu ciuperci

Ingrediente - Reteta omleta cu ciuperci:

4—5 oua,
40—50 g unt
50 ml untdelemn,
sare, piper,
100 g ciuperci,
o ceapa de marime mijlocie,
marar, patrunjel,
50 g branza telemea rasa sau cascaval ras.

Mod de preparare - Reteta omleta cu ciuperci:

Ciupercile, bine spalate, se taie în felii subtiri. Ceapa tăiata marunt se caleşte cu o lingura de untdelemn (15 ml), un minut, la foc mic, apoi se adauga ciupercile, un varf de lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, lasandu-se sa fiarba acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasă (se adaugă cate putina apa, dacă este necesar) si se moaie. Se aromează cu frunze de marar si patrunjel taiate marunt. Se pastrează acoperite, pe un vas cu apa fierbinte.
Omleta se pregateste coaptă în tigaie mijlocie de clatite. Se prajeste numai pe o parte.
Se rastoarnă ciupercile peste ea, se impatureste în jumătate si se lasă să alunece pe o farfurie; se presară cu brînză telemea rasă sau parmezan ras si se serveste calda.

Secret: Omleta se pregateste coaptă în tigaie mijlocie de clatite, avand grija să nu fie mai groasa de 2 cm (deoarece se va îndoi în jumătate şi, dacă este groasă, se va rupe).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare