joi, 12 ianuarie 2012

Reteta pizza

Reteta pizza  

Ingrediente:
Pt blat:
500 kilogram de făină
20 grame de drojdie
2linguri de ulei
200 ml de apă călduţă
sare şi puţin zahăr

Pt compozitie:
300g salam, piept de pui, sunca presata
250g mozzarella
200ml sos de rosii
200g ciuperci
oregano

Mod de preparare:
Pt blat se face o maia din o maia din 2 linguri făină, apă şi drojdie. Se pune vasul într-un loc cald. Nu pe foc sau prea aproape de el! Lăsaţi maiaua să dospească vreo 15 minute.
Peste maia se adauga restul de faina şi uleiul. Se framanta din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, nu fierbinte, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să  se amestece bine. Aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână.
Se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute.

Pt compozitie se taie bucati carnea pe care am ales-o, ciupercile si se rade pe razatoarea cu gauri mari branza mozzarella.

In sosul de rosii se adauga oregano dupa gust.

Se intinde cu mana in tava aluatul de pizza, se intinde deasupra sosul de rosii si se da la cuptor la 190 grade timp de 10 - 15 min.
Se scoate aluatul din cuptor, se adauga carnea, ciupercile si mozzarella.
Se mai lasa la copt max 10 min.
Se serveste calda.


Secret: Aluatul se întinde întotdeauna doar cu mâna. Dacă îl întindeţi cu sucitorul, lăsaţi-l să crească din nou înainte  introducerea la cuptor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare