miercuri, 18 ianuarie 2012

Reteta sos picant

Reteta sos picant

Ingrediente:
- 30—50 ml ulei sau altă grăsime,
- 50 g ceapă,
- 150—200 ml vin,
- 100 ml suc de roşii,
- o linguriţă rasă muştar,
- 25 g făină,
- cca 300 ml apă,
- sare, piper,
- 2 boabe ienibahar sau o ramură mică de cimbru,
- o foaie de dafin,
- o bucăţică de scorţişoară nemăcinată,
- o cuişoară întreagă,
- sare.

Mod de preparare:
Acest sos trebuie să conţină arome mai puternice şi neapărat, vin. Se poate pune, după gust, din toate. Ceapa rasă fin se căleşte cu grăsimea la foc mic, numai un minut, ca să-şi dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa şi se lasă să fiarbă 10 minute, la foc mic. După aceea, se adaugă făina diluată cu vinul şi toate celelalte. Sosul se lasă să fiarbă 2—3 clocote, ca să se lege cu făina şi, apoi, se sărează. Dacă este prea gros, se diluează cu apă, vin sau suc de roşii, după gust.
Secret:Se serveşte cu şniţel natur din orice carne, escalop de viţel, ficat prăjit natur, chiftele, ruladă de carne etc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare