marți, 17 ianuarie 2012

Reteta sos tartar

Reteta sos tartar

Ingrediente:
- 250 g maioneză,
- 100—150 ml smantana groasă,
- 1 castravecior in otet,
- 2 linguri de capere,
- 1 lingură de otet,
- 1 legatura pătrunjel verde
- sare si piper măcinat.

Mod de preparare:
Intr-un castronel se amesteca castraveciorul, caperele si patrunjelul verde - toate tocate marunt.Se adauga maioneza si apoi se incorporeaza smantana.
La sfarsit se adauga otetul si se asezoneaza cu sare si piper.
Sosul tartar se poate servi la preparate din peste si la orice preparat la care se foloseşte maioneză simplă, smîntîna îmbunătăţindu-i gustul — ciuperci, cartofi, dovlecei, praz,, urzici, fasole verde, varză de Bruxelles, varză albă, salată boeuf etc..
Secret: Preparatele trebuie consumate imediat, sau păstrate la frigider un timp scurt, casă nu fermenteze smîntîna.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare