sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Reteta tort de ciocolata


Reteta tort de ciocolata

Ingrediente:

Blat:
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao


Crema1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie

Crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom

Sirop
150gr zahar
150ml apa
esenta rom

Glazura
300 gr ciocolata amaruie
150ml frisca lichida
50gr unt


Mod de preparare:
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri ;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se dauga zaharul si se bat din nou spuma tare.
Peste albusuri se adauga  galbenusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus.
Se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
 Se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt , timp de 1 h la foc potrivit si se probeaza cu scobitoarea cand e gata.

Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.

Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si a doua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .
La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.
Inainte de a se intari glazura se decoreaza duapa imaginatia fiecaruia.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare