duminică, 29 ianuarie 2012

Reteta varza acra cu afumatura

Reteta varza acra cu afumatura

Ingrediente:
- 500g carne de porc afumata (costita, piept de porc, carnati),
- 1 ceapă,
- 1 kg varză,
- o foaie de dafin,
- piper sau ienibahar,
- cimbru,
- mărar,
- untdelemn sau altă grăsime,
- sare.

Mod de preparare:
Pentru această mancare este de preferat să se folosească carne mai grasă.
Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte la foc mic, 2—3 minute, cu 2—3 linguri de untdelemn.
Se adaugă, apoi, carnea tăiată în bucăţi, se amestecă pînă cînd se coagulează la suprafaţă şi, imediat, se pune varza tăiată ca fideaua, după ce a fost spălată în 2—3 ape călduţe (dacă este prea acră sau prea sărată) şi bine stoarsă în pumni.
Se adaugă foaia de dafin, cimbrul, un vîrf de cuţit cu piper sau ienibahar, sau 10 boabe de piper sau de ienibahar şi apă (cît să cuprindă varza).
Se fierbe la foc mic, acoperită (nu direct pe flacără), sau se dă la cuptor, tot acoperită şi se fierbe circa 1 1/2 oră, pînă ce se înmoaie varza şi carnea.
Cînd este gata, mîncarea trebuie să aibă zeamă puţină.
Sare nu se pune deloc în mîneare, deoarece varza acră sărează suficient.
Secret: Pentru culoare şi aspect se pot adăuga, chiar de la început(dupa ce am calit ceapa)3—4 linguri cu suc de roşii sau o linguriţă cu pastă de roşii care vor colora puţin grăsimea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare