marți, 20 martie 2012

Reteta mancare de spanac cu rosii

Reteta mancare de spanac cu rosii

Ingrediente - Reteta mancare de spanac cu rosii:

- 500g spanac,
- 250ml suc de roşii,
- o ceapă (50 g),
- 3-4 căţei de usturoi,
- 50ml untdelemn,
- 20 g făină,
- sare.

Mod de preparare - Reteta mancare de spanac cu rosii:

Spanacul bine spălat se scurge de apă în strecurătoare. Intr-o oala, ceapa, tăiată mărunt, se căleşte, un minut, în untdelmn, fără să se rumenească; apoi, se adaugă spanacul nefiert cu frunzele întregi şi se amestecă, pe foc mic, pînă cînd îi scade volumul. Se adaugă, apoi, sucul de roşii, 1/2 linguriţă sare şi se lasă să fiarbă circa 20 minute, la foc mic, pînă cînd se moaie bine. Apa pe care o lasă spanacul şi, în plus, sucul de roşii vor forma suficient sos.
Dacă este prea mult lichid, acesta se leagă cu o linguriţă rasă de făină, frecată cu o lingură de apă rece care apoi se amestecă cu spanacul, lăsind să fiarbă cîteva clocote. Se sărează şi se pune usturoiul tăiat mărunt, după ce mîncarea s-a luat de pe foc.

Secret: Se poate pregăti la fel şi fără usturoi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare