marți, 6 martie 2012

Reteta salata de cartofi de post

Reteta salata de cartofi de post

Ingrediente:
- 1kg  cartofi,
- 3 linguri untdelemn (50g),
- 2 linguri zeamă de lămaie(30 g) sau o lingură de oţet.
- o lingură rit apă,
- o linguriţă cu vîrf de sare,
- o ceapă ele mărime mijlocie (50—80 g),
 -o salată verde mai mare.

Mod de preparare:
Ceapa tăiată în felii subţiri se pune într-un castron şi se amestecă cu untdelemnul, sarea, zeama de lămîie sau oţetul şi cu apa. Sosul înmoaie ceapa şi-i reduce din iuţeală. Cine doreşte mai picant, poate adăuga 1 — 2 căţei de usturoi, sau un vîrf de cuţit eu piper. Cartofii, de mărime mijlocie, bine spălaţi, fierţi Sn coajă, se curăţă fierbinţi. După ce toţi au fost curăţaţi, se taie ia felii de 1/2 cm grosime, şi se răstoarnă toţi odată în sos; se amestecă uşor cu furculiţa, prin răsturnare, ea să nu se zdrobească. Sosul va fi absorbit uniform de cartofii calzi, dîndu-le gust bun şi frăgezime, chiar cînd se vor răci. Dacă se lasă să se răcească, cartofii vor deveni cleioşi şi, cînd se vor amesteca cu sosul, nu-l vor mai absorbi.
Salata verde, bine spălată şi scursă de apă, se taie în felii late şi se amestecă cu cartofii, la masă, direct în farfurie, altfel sarea şi untdelemnul din sos o vor înmuia şi va căpăta aspect neplăcut. La fel se procedează şi cu alte legume crude, ca: roşii, ardei, ridichi, castraveţi eu care se poate asocia salata de cartofi. Toate se adaugă numai în momentul servirii, altfel se vor muia şi vor lăsa multă apă.

Secret: Avînd multe legume crude, se poate, servi şi ca fel întîi si ca garnitura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare