marți, 29 mai 2012

Reteta chec cu miere de albine

Reteta chec cu miere de albine

Ingrediente - Reteta chec cu miere de albine:

4 ouă mari,
100 g făină,
200 g nuci,
100 g unt,
100g zahăr tos,
1/4 kg miere de albine,
o linguriţă cu virf praf de copt sau bicarbonat,
o lămîie, 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată,
un virf de linguriţă sare,
un plic cu zahăr vanilat.

Mod de preparare - Reteta chec cu miere de albine:

Intr-un castron, mierea şi untul se pun pe un vas cu apă caldă să se topească (şi apoi se iau la o parte).
Făina se amestecă cu nucile măcinate, coaja de lămîie, sarea şi praful de crescut. Se ung cu margarină solidă două forme lungi şi înguste de chec (35/6 cm) şi se tapetează cu făină.
Cînd toate sînt pregătite, se separă albuşurile, iar gălbenuşurile se păstrează pe o farfurie. Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă tot zahărul tos, zahărul vanilat şi o lingură cu zeamă de lămîie (15 ml) sau rom; se bat !n continuare, pînă cînd se întăresc din nou, apoi se pun toate gălbenuşurile şi mierea cu untul (puţin călduţe). Se amestecă prin răsturnare de 4—5 ori, cu telul (să se amestece puţin), se adaugă toată făina cu celelalte ingrediente şi, apoi, se amestecă cu telul, numai prin răsturnare, de jos în sus, de 9—10 ori. Compoziţia se deşartă în lungul ambelor forme (se curăţă repede cu lopăţica din plastic de pe vas) şi se nivelează. Formele se pun alături într-o tavă de prăjitură (cu care se manipulează mai uşor), care, apoi, se introduce în cuptorul bine încălzit dinainte, la foc mijlociu. Cuptorul, nu se deschide 20 minute; după aceea, focul se mai poate reduce puţin. Checurile se coc 30 minute; se vor rumeni mai mult din cauza mierii. După ce se scot din cuptor, se trece cu cuţitul pe marginea lor, ca să se desprindă de forme şi se lasă să alunece, pe un platou sau pe dosul unei tăvi.
Se acoperă bine cu un şervet mai gros, pînă cînd se răcesc în bucătărie.

Reteta chec cu miere de albine , Reteta chec cu miere de albine , Reteta chec cu miere de albine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare