vineri, 22 iunie 2012

Reteta compot de piersici

Reteta compot de piersici

Ingrediente - Reteta compot de piersici

- 4kg piersici,
- 1 kg zahăr,
- 3l apă,
- vanilie.

Mod de preparare - Reteta compot de piersici:

Fructele curăţate de coajă şi sîmburi şi tăiate în jumătăţi sau sferturi  se aşază suprapuse, în borcane, cu partea bombată in sus. Zaharul se dizolva in apa si siropul rece se toarnă peste piersici, cit să le cuprindă, pînă la 2 —3 cm sub gura borcanelor, ca să rămînă loc să se dilate lichidul la fiert. Borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează.
Secret: Dacă piersicile, mai tari, se pun întregi, sînt necesare borcane mari, deoarece rămîne mult spaţiu gol între ele. Se pot opări în sirop , un minut, ca să intre mai bine in borcane.
Reteta compot de piersici , Reteta compot de piersici , Reteta compot de piersici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare