vineri, 29 iunie 2012

Reteta dulceata de caise

Reteta dulceata de caise

Ingrediente:
- 1 kg caise, cîntărite după ce se curăţă de coajă şi sîmburi,
- 1 kg zahăr,
- 30 ml zeamă de lămîie sau 100 g glucoza,
- 1/2 l apă.

Mod de preparare:
Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curăţă de coajă, fără să se scoată sîmburii, după aceea, se taie in jumătăţi, li se îndepărtează sîmburii, se cîntăresc şi se pun în siropul bine legat. Se lasă 5 minute să lase puţină zeamă, apoi se fierb la foc mijlociu (ca să nu dea spuma în foc), pînă cînd se leagă siropul, se adaugă zeama de lămîie sau glucoza. Se fierb, pînă cînd se leagă din nou siropul şi caisele plutesc în el pînă la fundul cratiţei (cînd se ia de pe foc). Cratiţa se ia de pe foc şi se adună spuma. Dulceata se lasă să se răcească acoperită şi apoi se pune în borcane.

Secret: Dulceata de caise are aromă naturală, dar se poate pune şi vanilie.

Reteta dulceata de caise, dulceata de caiseReteta de caise, dulceata de caiseReteta dulceata caise

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare