vineri, 22 iunie 2012

Reteta dulceata de visine

Reteta dulceata de visine

Ingrediente - Reteta dulceata de visine:

- 1,300 kg visine,
- 1 kg zahăr,
- zeama de la o lămîie (50 ml),
- vanilie.

Mod de preparare - Reteta dulceata de visine:

După ce au fost spălate, visinele se curăţă de codiţe şi de sîmburi eu un cleşte special sau cu o sîrmă inoxidabilă, îndoită ca un ac de păr. Pe măsură ce se curăţă, se pun într-o cratiţă smălţuită de 3—4 1, ca să nu se piardă sucul din ele. După eliminarea sîmburilor va rămîne cca 1 kg. Peste ele se presară zaharul tos, se adaugă zeama de lamaie, 2—3 cm dintr-un baton de vanilie şi se amestecă uşor, prin răsturnare, cu lingura. Se lasă să stea 2—3 ore, ca să-şi lase zeama, apoi cratiţa se pune pe foc tare (nu direct pe flacără). Fructele se fierb ca pentru orice dulceaţă; nu se mai adaugă apă (vor lăsa destul suc).
Cînd fructele plutesc în tot siropul , pînă la fundul cratiţei, se ia dulceaţa de pe foc, se adună spuma, se acoperă şi, după ce s-a răcit, se pune în borcane.

Secret: Dacă se fierbe prea mult , zahărul se va carameliza,dulceata va căpăta gust de zahăr ars şi culoare maronie, defecte ce nu se mai pot repara (decît doar dacă se adaugă într-o cantitate mai mare de fructe ).
Reteta dulceata de visine , Reteta dulceata de visine , Reteta dulceata de visine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare