sâmbătă, 28 iulie 2012

Reteta castraveti in otet

Reteta castraveti in otet

Ingrediente:
- castraveti,
- otet de 9 grade,
- sare,
- zahar,
- piper boabe,
- hrean.

Mod de preparare:
Pentru conservare in otet se aleg castraveti mici. Lichidul se prepara din 2 parti apa si o parte otet. La 1 l de lichid se pun 25 g sare si 10 g zahar. Se calculeaza ca lichidul sa fie cca. jumatate din capacitatea borcanelor. Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, putin cimbru, marar si frunza de telina, apoi se mai lasa sa stea 10 minute luat de pe foc, ca sa se aromeze bine. Lichidul se toarna peste castraveti, dupa ce s-au pus in fiecare borcan putin piper macinat sau boabe si 2-3 felii de hrean deasupra. Borcanele se umplu pina sus si se leaga imediat, cu celofan dublu, apoi se aseaza in camara.
Castravetii nu vor mai fermenta, insa vor fi acri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare