sâmbătă, 21 iulie 2012

Reteta chiftele din dovlecei

Reteta chiftele din dovlecei 

Ingrediente: 
- 2 dovlecei de marime mijlocie (cca 1 kg amindoi),
- un ou,
- 30 g faina,
- un virf de cutit de piper,
- o lingurita cu virf marar taiat marunt,
- 50 g  brinza telemea rasa sau cascaval ras,
- untdelemn.

Mod de preparare: 
Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe
lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri
mari, se amesteca cu 1/2 ligurita de sare, lasindu-se 30 minute sa-si lase
apa.Apoi, se limpezesc de sare, se storc in pumni si se pun intr-o olita.Se
adauga oul intreg, brinza rasa, faina, neaparat mararul si facultativ, piperul,
amestecindu-se bine.
Se ia cîte o linguriţă cu vîrf din compoziţie  se pune ulei incins şi se rumenesc chiftelele pe ambele părţi, la foc mijlociu. Pe măsură ce unele sînt prăjite, se înlocuiesc cu altele.
Secret: Chiftelele se servesc fierbinţi, presărate cu brînză telemea rasă sau caşcaval ras, sau cu sos de roşii, ca fel întîi sau ca fel doi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare