joi, 30 august 2012

Reteta compot de prune

Reteta compot de prune

Ingrediente - Reteta compot de prune:

- 5 kg prune,
- 1 kg zahăr,
- 3 l apă,
- 2 cuişoare,
- o linguriţă rasă scorţişoară.

Mod de preparare - Reteta compot de prune:

Zahărul, apa şi mirodeniile nemăcinate se pun într-o oală de 6—8 1. Cînd siropul clocoteşte, se adaugă circa 1/4 din prunele spălate şi curăţate de codiţe, se amestecă cu lingura in sirop, ca să se înfierbinte toate un minut, apoi, fără să clocotească, se scot cu strecurătoarea şi se pun într-o cratiţă; cînd siropul clocoteşte din nou, se pun alte prune la fel, pină cînd se termină toată cantitatea. Prunele se aşază nepresate în borcane, lăsînd un spaţiu liber de 2—3 cm pînă la gura acestora. Siropul se lasă să se mai răcească, apoi se toarnă uniform peste ele, pină la acelaşi nivel.
Borcanele se inchid şi se sterilizează 50 min.
Secret:Dacă se inchid bine borcanele şi se sterilizeaza corespunzator,compotul de prune nu are nevoie de nici un conservant.
Reteta compot de prune , Reteta compot de prune , Reteta compot de prune

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare