duminică, 28 octombrie 2012

Reteta gem de mere

Reteta gem de mere

Ingrediente - Reteta gem de mere:

- 500g zahar pt fiecare Kg de mere curatate de coaja si seminte

Mod de preparare - Reteta gem de mere:

Merele se curăţă de coajă şi sîmburi si se cîntăresc, după ce s-au curăţat, apoi,se trec prin maşină sau se adu prin razatoarea cu gauri mari. Piureul obţinut se pune într-o cratiţă smălţuită, cu un volum de 2 ori mai mare decît cel al fructelor, aşezată pe plită, cu o ţiglă sub ea. La aragaz se pune peste flacără un disc subţire de metal şi, peste el, o ţiglă întreagă. După ce a început să fiarbă în clocote mici, se lasă la foc mic, pînă cînd scade apa şi se îngroaşă gemul astfel, încît atunci cînd se trece cu lingura prin el, se observă urma acesteia şi pentru o clipă, se desparte în două părţi; în acel moment, se poate pune zahărul. Se fierbe circa 30 minute, din momentul în care a început să fiarbă, din nou, în clocot, amestecînd mai des şi insistînd, mai ales, pe fundul vasului, ca să nu se prindă şi să se afume. Se încearcă, dacă este gata, punînd o linguriţă de gem pe o farfurioară; dacă este bine închegată, nu lasă zeamă subţire în jur, are un aspect unsuros, înseamnă că lichidul din el s-alegat cu zahărul ca un sirop gros. Se pune fierbinte în borcane şi acestea se inchid ermetic. Borcanele se pun pe o tavă care se introduce în cuptor, la foc mic, unde se lasă 30 min.

Secret: Pt gemul de mere fructele trebuie să fie bine coapte, proaspete, perfect sănătoase (părţile cu defecte se indeparteaza)

Reteta gem de mere , Reteta gem de mere , Reteta gem de mere

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare