miercuri, 17 octombrie 2012

Reteta gogosari umpluti cu conopida

Reteta gogosari umpluti cu conopida

Ingrediente:
- 20 gogosari,
- 2 conopide,
- 1l otet
- 500g miere de albine
- 2 legături de ţelină,
- 4 foi de dafin,
- 10 boabe de enibahar,
- 50 g boabe de muştar,
- 4 rădăcini de hrean,
- boabe de piper,
- sare după gust.

Mod de preparare:
Se face un baiţ dintr-un litru de oţet, 2 l de apă şi 500 g miere de albine. Gogosarii se curăţă de cotor, apoi se fierb în baiţ timp de cinci minute, după care se scot şi se lasă la răcit. Conopida se desface buchete mici şi se opăreşte cu apă sărată, apoi se lasă la răcit. Umplem gogoşarii cu conopidă şi îi aşezăm în borcane cu hrean şi frunze de ţelină printre ei. Punem în fiecare borcan boabe de piper, enibahar, muştar şi foi de dafin. Gustăm oţetul şi dacă trebuie, adăugăm sare şi turnăm peste gogoşari.Inchidem borcanele ermetic şi le dăm la beci.
Secret: Pentru un preparat extravagant printre gogosarii umpluti cu conopida putem intercala gogosari umpluti cu struguri, in loc de buchetele de conopida folosim boabe de struguri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare