luni, 15 octombrie 2012

Reteta tocinei

Reteta tocinei


Ingrediente:
- 1 kg cartofi,
- 3 ouă,
- 200g  făină de grau,
-  sare.

Mod de preparare:
Tocineii sunt specifici pentru  zona Bucovinei, pot fi serviti ca desert dar ca si ca fel principal in functie de ingredientele folosite, dar in ambele cazuri nu trebuie sa lipseasca smantana de langa ei.
Se curata cartofii de coaja si de dau pe razatoarea cu gauri mari. Se amesteca cu ouale, faina si sarea.
Se ia din compozitie cu o lingură şi se pun în tigaia cu ulei încins, dând
formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele părţi, se servesc cu zahăr şi smântână pe
deasupra.
Secret: Se pot servi si ca fel principal tot cu smantana dar evident fara zahar, in acest caz pt un gust mai bun la compozitie se adauga 300g telemea rasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare