marți, 9 octombrie 2012

Reteta zacusca de fasole

Reteta zacusca de fasole


Ingrediente - Reteta zacusca de fasole:

- 5 kg gogoşari,
- 5 kg ardei kapia,
- 2 kg ceapă,
- 1 kg fasole,
- 1,5 l suc de roşii ,
- 1,5 l de ulei,
- piper boabe,
- 5-6 foi de dafin,
- sare.

Mod de preparare - Reteta zacusca de fasole:

Din nenumaratele retete de zacusca, un loc aparte il ocupa zacusca de fasole, o combinatie intre zacusca si tocana.
Gogosarii si ardeii kapia se coc si se curata de coaja si seminte.
Fasolea se pune la fiert avand grija sa se arunce primele doua ape.
Ardeii, gogoşarii şi ceapa se dau prin maşină, apoi se pun la fiert cu uleiul şi sucul de
roşii, sarea, piperul şi foile de dafin. Când este aproape fiartă(cand iese uleiul la suprafata), se adaugă fasolea şi se mai fierbe câteva clocote.
Se pune în borcane, se leagă şi se sterilizează la Bain-Marie sau la cuptor, timp de o oră.

Reteta zacusca de fasole , Reteta zacusca de fasole , Reteta zacusca de fasole

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare