luni, 4 februarie 2013

Reteta pateu de ficat

Reteta pateu de ficat

Ingrediente - Reteta pateu de ficat:

- 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină,
- 2 cepe (facultativ),
- 150g unt,
- 2-3 linguri lapte,
- sare,
- gogoşari,
- castraveciori,
- ouă.

Mod de preparare - Reteta pateu de ficat:

Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 linguri de apă. Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc mic pînăs cade cu totul apa. După ce s-a răcit, se dă prin maşina de tocat cu ceapă cu tot, se pune într-un castron şi se freacă cu restul de unt pînă devine ca o pastă spumoasă. La sfîrşit se adaugă sarea trebuincioasă, se amestecă, se aşază pe o farfurie de servit şi se garniseşte cu gogoşari acri, castraveciori acri şi ouă răscoapte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare