marți, 5 martie 2013

Retea mancare de ficat cu ceapa

Retea mancare de ficat cu ceapa

Ingrediente - Retea mancare de ficat cu ceapa:


- 1/2 kg ficat de viţel, porc sau pasăre,
- 200 g ceapă,
- 100 g unt sau untdelemn,
- un varf de cuţit sau de linguriţă piper,
- ienibahar,
- nucşoară,
- sare.

Mod de preparare - Retea mancare de ficat cu ceapa:

Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte în tot untul sau untdelemnul, circa 10 minute, la foc mic, pînă cînd devine lucioasă, amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se ardă. Se pun, apoi, 2 linguri cu apă, ca să se moaie mai bine ceapa şi se fierbe la foc foarte mic, acoperită, încă 5 —6 minute. Cînd apa a scăzut, se pun ficatul tăiat în felii de 2 cm grosime şi 4 —5 cm lungime şi condimentele; se înăbuşă sub capac circa 10 minute, întorcîndu-se pe ambele părţi. Ficatul nu se prăjeşte mai mult, deoarece se întăreşte.
Cînd este gata, se presară cu puţină sare (după gust).
Secret: Se serveşte ca fel întîi, sau asociat cu piure de cartofi şi cu salate de crudităţi sau cu murături ca fel doi.

Retea mancare de ficat cu ceapa , Retea mancare de ficat cu ceapa , Retea mancare de ficat cu ceapa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare