marți, 26 martie 2013

Reteta salau polonez

Reteta salau polonez

Ingrediente - Reteta salau polonez:

- 1 kg salau,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- 1 ceapa,
 - 2-3 boabe ienibahar,
- 3-4 cartofi,
- 2 oua,
- 1 lingura smîntîna,
- unt,
- 1 lingurita faina,
- patrunjel tocat,
- sare,
 - zeama de lamîie,
- sfecla rosie.

Mod de preparare - Reteta salau polonez:

Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cînd este fiert, se lasa sa se raceasca putin în zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu bagare de seama, pentru a nu-i strica forma. Se asaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamîie. Se scoate zarzavatul din zeama în care a fiert pestele si în ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert, se taie în cuburi.
Se prajeste într-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de peste, se lasa sa dea cîteva clocote, amestecînd cu lingura pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi se adauga galbenusurile frecate cu smîntîna. Se trage cratita la marginea aragazului se pun în ea cartofii taiati cuburi, sarea, si se amesteca. Apoi se toarna peste peste, iar deasupra se pune putin patrunjel tocat. În jurul pestelui se asaza sfecla rosie fiarta si tinuta în otet.
Reteta salau polonez , Reteta salau polonez , Reteta salau polonez

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare