luni, 25 martie 2013

Retete de post - reteta pilaf de ciuperci

Retete de post -  reteta pilaf de ciuperci

Ingrediente - Retete de post - reteta pilaf de ciuperci:

- 500 g ciuperci,
- 1 pahar orez,
- 2 cepe mari,
- 3 linguri ulei,
- sare,
- piper.

Mod de preparare - Retete de post - reteta pilaf de ciuperci:

Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată şi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci se măsoară. Trebuie să fie două pahare de zeamă; ceea ce prisoseşte se aruncă, iar dacă nu cumva nu ajunge, se adaugă apă.
Se pun ciupercile strecurate în cratiţă, se toarnă peste ele cele două pahare de zeamă şi se adaugă orezul spălat şi prăjit uşor în 3 linguri de ulei, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă la foc încet, acoperit cu un capac îmbrăcat cu un şervet muiat în apă şi şters. Cînd orezul este aproape fiert, se dă la cuptor, la foc mic, pînă cînd înfloreşte orezul. Acest pilaf se poate servi cald sau rece.
Retete de post - reteta pilaf de ciuperci , Retete de post - reteta pilaf de ciuperci , Retete de post - reteta pilaf de ciuperci

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare