duminică, 17 martie 2013

Retete de post - reteta supa crema de fasole

Retete de post - reteta supa crema de fasole


Ingrediente - Retete de post - reteta supa crema de fasole:

- 3 l apă,
- 250 g fasole boabe,
- 1 morcov,
- 1 pătrunjel,
- 1 ceapă,
- 1 lingură ulei,
- pătrunjel verde tocat,
- sare,
- pîine tăiată cuburi şi prăjită.

Mod de preparare - Retete de post - reteta supa crema de fasole:

Fasolea, aleasă şi spălată, muiată de cu seară în apă călduţă, se scurge de această apă şi se pune la fiert cu apă călduţă proaspătă. După ce a dat 2-3 clocote, se schimbă apa. Se repetă această operaţie de trei ori.
În ultima apă se adaugă, în afară de fasole, ceapa, morcovul şi pătrunjelul. Se lasă să fiarbă acoperită la foc încet. Cînd fasolea este bine fiartă, se scoate zarzavatul (morcovul şi pătrunjelul),se strecoară, iar fasolea şi ceapa se trec prin blender şi se subţiază cu zeama strecurată. Se pune supa din nou la fiert, împreună cu o lingură de ulei şi sare. După ce dă un clocot două, se adaugă pătrunjelul tocat.
Secret: Se serveşte cu cuburi de pîine prăjită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare