duminică, 21 aprilie 2013

Reteta pasca cu ciocolata

Reteta pasca cu ciocolata

Ingrediente - Reteta pasca cu ciocolata:

Aluat:se foloseste aluatul din reteta cel mai bun cozonac.
Umplu t u r a :
- 5 ouă,
- 150 g zahăr pudră,
- esenta de vanilie,
- 100g  ciocolată rasă,

Mod de preparare - Reteta pasca cu ciocolata:

Se separa galbenusurile de albusuri.Gălbenuşurile se freaca cu zahărul, se adaugă vanilia, ciocolata topită în lapte. Se amestecă bine, iar la urmă se pun albuşurile bătute spumă. Se omogenizeaza compozitia cu o lingura prin miscari de jos in sus ca sa nu se distruga spuma.
Din aluatul de cozonac se întinde din aluat o foaie groasă cît un creion şi se aşază într-o tavă de copt rotunda. Din altă bucată de cocă se face un sul lung şi gros de un deget, care se aşază împrejurul formei ( lipit de pereţii ei). Se întinde umplutura peste foaie fără să se acopere sulul aşezat împrejur.
Se mai fac două suluri din cocă care se aşazăin forma de cruce peste umplutură şi se ung cu puţin ou, după ce pasca a crescut puţin la loc călduţ. Se pune la cuptor să se coacă. Se scoate din formă după ce s-a răcit bine.
Secret: Ca sa se pastreze pasca moale dupa ce s-a scos din tava se unge cu sirop facut din apa si zahar vanilat si se acopera cu o folie sin nylon.
Reteta pasca cu ciocolata , Reteta pasca cu ciocolata , Reteta pasca cu ciocolata

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare