duminică, 21 aprilie 2013

Reteta pasca cu orez

Reteta pasca cu orez

Ingrediente - Reteta pasca cu orez:

Aluat se foloseste aluatul din reteta cel mai bun cozonac.
Ump l u t u r a :
- 1 pahar de orez,
- 4 pahare cu lapte,
- zahăr după gust,
- 4 ouă,
- 1 lingură unt topit,
- 150 g stafide,
- esenta de vanilie,
- un praf de sare.

Mod de preparare - Reteta pasca cu orez:

Se spala orezul si se fierbe in lapte. Se adaugă esenta de vanilie si un praf de sare. Cînd este gata se lasă să se răcească, apoi se adaugă zahărul, gălbenuşurile, untul, stafidele şi se amestecă bine. La sfîrşit se pun albuşurile bătute spuma.
Din aluatul de cozonac se întinde din aluat o foaie groasă cît un creion şi se aşază într-o tavă de copt rotunda. Din altă bucată de cocă se face un sul lung şi gros de un deget, care se aşază împrejurul formei ( lipit de pereţii ei). Se întinde umplutura peste foaie fără să se acopere sulul aşezat împrejur.
Se mai fac două suluri din cocă care se aşazăin forma de cruce peste umplutură şi se ung cu puţin ou, după ce pasca a crescut puţin la loc călduţ. Se pune la cuptor să se coacă. Se scoate din formă după ce s-a răcit bine.
Reteta pasca cu orez , Reteta pasca cu orez , Reteta pasca cu orez

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare