marți, 28 mai 2013

Cum se prepara urda din lapte de oi

Cum se prepara urda din lapte de oi



Zerul care s-a scurs, după închegarea laptelui pentru oricare brînză,.se pune în căldare de aramă sau în alt vas potrivit. Zerul se încălzeşte la foc mic, pînă cînd începe să se adune deasupra urda coagulată (sînt substanţe albuminoide care rămîn în zer), fără să fiarbă deloc în clocot (zerul rămînînd clar, de culoare gălbuie). Urda se ridică imediat cu lingura găurită şi se pune într-o găleată, dacă este în cantitate mai mare şi, apoi, în săculeţ de tifon (sau direct în săculeţ), care se va agăţa de un cui ca să se scurgă bine de zer. Urda nu trebuie să se înfierbînte prea mult, căci se va întări şi va deveni nisipoasă. De asemenea, dacă vasul în care se prepară urda este subţire, nu se va aşeza direct pe flacără, ci pe un grătar, ca să nu se afume zerul, transmitînd acest defect urdei.
Cum se prepara urda din lapte de oi , Cum se prepara urda din lapte de oi , Cum se prepara urda din lapte de oi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare