duminică, 7 iulie 2013

Reteta prajitura festiva Nelly

Reteta prajitura festiva Nelly

Ingrediente - Reteta prajitura Nelly

Foile:
- 1 ou,
- 150g zahar,
- 1praf de copt,
- 30g unt(cat o nuca mai mare),
- 2 linguri miere,
- 5 linguri lapte,
-  420g faina

Crema:
- 50g zahar tos,
- 7 linguri lapte,
 - 200 g zahar,
 - 1 pahar lapte,
-  4 linguri faina,
- 1 pachet unt,
- vanilie

Glazura:
- 5 linguri zahar,
 - 3 linguri cacao,
- 4 linguri apa,
- 1 lingurita unt

Mod preparare - Reteta prajitura Nelly

Pentru a prepara foile se freaca oul cu zaharul, se adauga praful de copt, untul, mierea si laptele. Totul se pune pe foc si se fierbe 2-3min. Se incorporeaza repede faina si apoi se framanta pe planseta. Compozitia se imparte in 4.Se intind foile subtiri pe dosul tavii unse cu unt si incalzite bine in cuptor. Fiecare foaie dupa ce s-a copt se va taia in 3 fasii de-a lungul tavii. Vor rezulta in final 12 fasii. Daca aluatul se intinde greu se mai incalzeste putin in cuptor.
 Pentru crema se caramelizeaza 50g zahar, care se sting cu 7 linguri lapte, se adauga apoi un pahar cu lapte si 200g zahar. Cand incepe sa clocoteasca se toarna o compozitie formata din 3-4 linguri faina subtiata in lapte (ca pentru clatite) si se fierbe pana se ingroasa.
Dupa ce se ia de pe foc se adauga untul si vanilia. Se ung foile cate 4.
Pentru glazura se pune pe foc un amestec format din zahar, cacao si apa. Cand zaharul s-a topit se adauga untul si se da la rece. Cand s-a racit se toarna peste foile anterior montate.
Secret Reteta prajitura Nelly: Se tine la rece si se serveste a doua zi.
Reteta prajitura Nelly , Reteta prajitura Nelly , Reteta prajitura Nelly

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare