vineri, 2 august 2013

Reteta mancare greceasca de vinete

Reteta mancare greceasca de vinete

Ingrediente - Reteta mancare greceasca de vinete

- 3-4 vinete mari,
- 500 g roşii,
- 4 linguri ulei,
-  ½ linguriţă zahăr,
- 2 linguri făină, 1
-  căpăţînă usturoi,
- sare.

Mod preparare - Reteta mancare greceasca de vinete

Se spala vinetele, se curata de coaja si se taie pe lungime şi lăţime în opt, apoi se opăresc cu apă clocotită şi se ţin 15 min sub presă (se aşază pe un fund de lemn şi se acoperă cu altul peste care se pune o greutate). Se scurg bine, apoi fiecare bucăţică se tăvăleşte în făină şi se prăjeşte în ulei încins. Se aşază într-un vas care rezistă la cuptor (de piatră sau de sticlă de Iena), şi se varsă peste ele următorul sos: În uleiul care a rămas de la prăjitul vinetelor se prăjeşte usturoiul tocat mărunt şi se amestecă cu roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, tăiate bucăţele mici, zahărul şi sarea. Se lasă să fiarbă cîteva minute cu vinetele. Se dau la cuptor pentru 15-20 min.
Secret Reteta mancare greceasca de vinete: Se servesc reci.
Reteta mancare greceasca de vinete , Reteta mancare greceasca de vinete , Reteta mancare greceasca de vinete

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare